TOK-BOKEN
av SÖLVE FURUSKOGDen kände tecknaren och målaren Sölve Furuskog kommer nu ut med sin andra bok. Denna gång med satiriska aforismer, dvs. kortfattade och kärnfulla uttalanden, om psykiatrin. En roande och insiktsfull bok som även ger tillfälle till eftertanke.

117 SIDOR

Sölve Furuskog är tecknare och målare med intresse att skriva aforismer, dvs. kortfattade och kärnfulla uttalanden. 1987 gav han ut sin första bok med teckningar och text. Titeln var GRUND-DJUPT, en bok om sanningar och osanningar.
Redan 1963 började Sölve Furuskog måla och teckna. 1979 till 1980 hade han flera utställningar i olja och tryck, bland annat på Galleri Skånska Rummet vid Slussen, samt på konstföreningar på Statens Bakteriologiska Laboratorium och LKB-produkter och andra företag.
Därefter tog det 19 år, ända till 1999, innan han ställde ut på nytt. Denna gång på kulturcafét Café Näcken med gammalt och nytt i olja samt ett hundratal teckningar som med text publicerades i Aftonbladet, Uppfinnarkonstruktören, tidningen Infra, lokaltidningen Solna/Sundbyberg m fl. Däremellan hade han hunnit att måla tre-fyra oljor om året samt klurat ut 6-7000 aforismer.
Sölve Furuskog jobbar även med illustrationer och grafiskt tryck.
Nu kommer han ut med sin satiriska ”TOK-BOKEN” på förlaget Faksimilen Media där han uttrycker sina aforismer om psykiatrin och psykologin.

Beställning